Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Bonus στη σύνταξη δημοσίων υπαλλήλων από επιδόματα θέσης



Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έλαβαν τα τελευταία χρόνια επίδομα θέσης από 290 έως 900 ευρώ, χωρίς να έχουν κριθεί από υπηρεσιακά συμβούλια και χωρίς να έχουν κλείσει διετία σε θέση ευθύνης, θα έχουν ένα μικρό μπόνους αν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν. 


Με τη διάταξη της παρ. 4 του αρθρ. 2 του ν/σ του υπ. Εργασίας, προβλέπεται ότι το «επίδομα θέσης περιλαμβάνεται στις συντάξιμες αποδοχές όσων το λαμβάνουν ανεξάρτητα από το χρόνο άσκησης των καθηκόντων τους και του τρόπου επιλογής τους».

Το Π.Δ. 169 του 2007 (για το συνταξιοδοτικό του Δημοσίου) ορίζει ότι για να μετράει το επίδομα θέσης στις συντάξιμες αποδοχές απαιτείται διετής παραμονή στη θέση ευθύνης. Αυτό λοιπόν καταργείται με τη νέα διάταξη που λέει ότι ακόμη και όσοι δεν είναι δυο χρόνια σε θέση ευθύνης και ανεξάρτητα από το αν έγιναν προϊστάμενοι, τμηματάρχες, διευθυντές και γενικοί διευθυντές με ανάθεση ή κατ’ αναπλήρωση θέσης από τον υπουργό, χωρίς να έχουν κριθεί από υπηρεσιακά συμβούλια, θα έχουν το προνόμιο να προσμετρηθούν στις αποδοχές για σύνταξη επιδόματα θέσης που είναι 290 ευρώ το μήνα για τους τμηματάρχες, 350 ευρώ το μήνα για όσους πήραν θέση υποδιευθυντή, 450 ευρώ για τους διευθυντές και 900 ευρώ για τους γενικούς διευθυντές.