Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ~ ΔΑΚΕ Ι.Τ Για τη διάλυση της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη ΔΕΘ



Δελτίο τύπου της ΔΑΚΕ Ι.Τ για τη διάλυση της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Δ.Ε.Θ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τη διάλυση της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη ΔΕΘ

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Το σύνδρομο του ανθρωποδιώχτη ξαναχτυπά…

Σημαντικές και συγκεκριμένες οι ευθύνες για τη διάλυση της μεγαλύτερης εκδήλωσης στη ΔΕΘ

Στο πλαίσιο των κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών της 82ης ΔΕΘ, η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και η Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα της ΝΔ συνδιοργάνωσαν τη θεματική εκδήλωση «Νέες ευκαιρίες – Ποιότητα στην εργασία».

Η μαζική προσέλευση εκατοντάδων ΔΑΚΙΤΩΝ που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα (όπως και τις αίθουσες όλων των θεματικών εκδηλώσεων δίνοντας βροντερό παρών) διαμόρφωνε όλες εκείνες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου με επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και το ρόλο του εργατικού δυναμικού για την επάνοδο στην ανάπτυξη με οικονομική μεγέθυνση και κοινωνική συνοχή.

Δυστυχώς, όμως, οι άφρονες επιλογές κάποιων εκ των συνδιοργανωτών –προφανώς όχι της ΔΑΚΕ Ι.Τ.– να δώσουν βήμα εκτός ημερήσιας διάταξης (ούτε φυσικά αναφέρονταν στη σχετική Πρόσκληση) σε εκπροσώπους της διασπαστικής συνδικαλιστικής παράταξης "ΕΝΟΤΗΤΑ", καθώς και τα λεγόμενα αυτών, υπονόμευσαν την επιτυχία μιας εκδήλωσης-ζύμωσης του κόμματος με τη μαχόμενη κοινωνική του βάση.

Η δυσαρέσκεια και η αποδοκιμασία απέναντι σε αυτή τη "φαεινή σκέψη" υπήρξε καθολική και εκφράστηκε με την αυθόρμητη και άμεση αποχώρηση του συνόλου των παρευρισκόμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 300 και πλέον άτομα, παρέμειναν στην αίθουσα μόλις 13.

Συμμεριζόμαστε την αγωνία των συναδέλφων της "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" να μιλήσουν σε κοινό που θα ξεπερνά αριθμητικά τα δάχτυλα των δύο χεριών! Η αδυναμία τους είναι γνωστή, μη αναστρέψιμη και διαρκώς επιδεινούμενη… Φανταστείτε το μέγεθος της απόγνωσής τους για να πράξουν ότι έπραξαν…

Δεν αντιλαμβανόμαστε, όμως, και κατ' επέκταση καταδικάζουμε την αυθαιρεσία όσων πιστεύουν ότι μπορούν εμπλέκουν τη ΔΑΚΕ στα προσωπικά τους παιχνίδια με συνδικαλιστικά παραμάγαζα προκαλώντας σύγχυση στους ΔΑΚΙΤΕΣ.

Οι συσχετισμοί, άλλωστε, που καταγράφονται σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, αποτυπώθηκαν με τον πιο σαφή τρόπο και στην εν λόγω εκδήλωση (έμειναν κυριολεκτικά 13!!!). Το όλο γεγονός είναι τουλάχιστον αποθαρρυντικό και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές αυτής της "εκτροπής"

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. με υπεύθυνες θέσεις, ρεαλιστικές προτάσεις, θεσμικές ενέργειες και δυναμικές παρεμβάσεις δείχνει ξεκάθαρα ότι η κοινωνική ευαισθησία και η εργασιακή δικαιοσύνη είναι σύμφυτες με τον κοινωνικά φιλελεύθερο χώρο, και δεν αποτελούν "μονοπώλιο" καμίας ψευδεπίγραφης αριστεροφροσύνης...

Όσοι, λοιπόν, σκηνοθέτησαν αυτό το κακόγουστό και κακοστημένο show για αλλότριους σκοπούς εξυπηρετούν τα επικοινωνιακά τρικ και τη ρητορική της Κυβέρνησης ρίχνοντας μπόλικο νερό στο μύλο των ψεμάτων και του αριστερίστικου προσωπείου της.

Απέναντι στη σκληρή εργασιακή πραγματικότητα, κάποιοι συνεχίζουν να απεργάζονται σενάρια "συνδικαλιστικής φαντασίας"… λειτουργώντας ως "σπόνσορες" μορφωμάτων που δεν "συμπληρώνουν 18αδα".

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. καταγγέλλει απερίφραστα αυτή την αντιδεοντολογική συμπεριφορά που προσβάλλει τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη της σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί που εσπείραν την "ΕΝΟΤΗΤΑ" για να διχάσουν, ας θερίσουν την απομόνωση που τους αξίζει. Φυσικά αυτοί οι γνωστοί και μεμονωμένοι δεν μπορούν να επισκιάσουν τους πολλούς που σέβονται, στηρίζουν και συνεργούν με τη μεγάλη και μοναδική κοινωνικά φιλελεύθερη συνδικαλιστική παράταξη. Η αποστροφή μας για τους μεν είναι αμετάκλητα δεδομένη, η αρωγή μας στους δε είναι διαχρονική, συνεπής και καθολική.

Σεβόμενοι τις πολιτικές προεκτάσεις του θεσμού της ΔΕΘ και γνωρίζοντας την καπηλεία που θα υποστεί η αντίδρασή μας με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την αλλαγή ατζέντας, θα ανακοινώσουμε το περιεχόμενο της απόφασης των οργάνων μας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 8ης ΔΕΘ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.