Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΟΑΣΑ προμηθεύεται 2,5 εκατ. «έξυπνες» κάρτες και 25 εκατ. «έξυπνα» εισιτήρια



Στη προμήθεια 2,5 εκατ. «έξυπνων» καρτών και 25 εκατ. «έξυπνων» εισιτηρίων προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, προχωρά το επόμενο διάστημα ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πλήρους εφαρμογής του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου».


Οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, όπως αναφέρει στην «Ναυτεμπορική» ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Ιωάννης Σκουμπούρης, ολοένα και διευρύνονται.

Η αξία των πωλήσεων υπερδιπλασιάστηκε, από 747.752 ευρώ τον Ιούνιο, σε 1,6 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, διαμορφώνοντας τα συνολικά έσοδα, από τον Φεβρουάριο, οπότε τέθηκε σε σταδιακή λειτουργία, έως και τον Ιούλιο σε πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης
Η καθιέρωση του πρώτου εκπτωτικού προϊόντος του ΟΑΣΑ, με τα 10+1 εισιτήρια, που μειώνει την τιμή του κομίστρου σε 1,27 από 1,40 ευρώ, δείχνει τις δυνατότητες του νέου συστήματος.

«Πρόκειται για ένα πρώτο δείγμα της κοινωνικής πολιτικής που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προσφέροντας παράλληλα κίνητρο στο επιβατικό κοινό να γνωρίσει το νέο σύστημα», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.

Η προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, η οποία αντικαθιστά, μεταξύ άλλων, τις μηνιαίες κάρτες, συνιστά το πρώτο βήμα προς την ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση των πρώτων προσωποποιημένων «έξυπνων» καρτών για τους συστηματικούς επιβάτες σε Σύνταγμα, Αγ. Μαρίνα, Δ. Πλακεντίας, Ελληνικό και Ανθούπολη.

Φάνης Ζώης, “Ναυτεμπορική”