Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πρωτοφανές: Η διοίκηση της ΟΣΥ στέλνει εξώδικο σε blog που άσκησε κριτική για δρομολόγια λεωφορείου



Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χτες, καθώς η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.) απέστειλε εξώδικη δήλωση σε ιδιοκτήτη blog σχετικό με τις συγκοινωνίες της Αθήνας, διαμαρτυρόμενη για περιοχέμενο δημοσίευσης σχετικά με δρομολόγιο λεωφορείου και ζητώντας από τον κάτοχο του blog να επαναρθώσει υπό την απειλή νομικών συνεπειών.


Πρόκειται για δημοσίευση του blog City Bus Drivers σχετικά με τη λεωφορειακή γραμμή 314 που πρόσφατα επεκτάθηκε προς τη Ραφήνα. Στη συγκεκριμένη δημοσίευση το blog αναφέρει πως οι οδηγοί των λεωφορείων δεν είχαν καμία ενημέρωση σχετικά με την επέκταση της γραμμής και τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Η τελευταία όμως φράση του άρθρου είναι αυτή που φαίνεται ότι πείραξε την διοίκηση της ΟΣΥ, καθώς αναφέρεται τόσο στη διοίκηση της εταιρείας όσο και στον πολιτικό της προϊστάμενο κο Σπίρτζη.

Κατά τη γνώμη μας, η αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας σε ιδιοκτήτη blog και η απειλή νομικών κυρώσεων είναι άμεση απειλή της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας της πληροφόρησης και αποτελεί μελανή σελίδα για την δημόσια διοίκηση της χώρας.

Η άσκηση κριτικής προς τους υπευθύνους των συγκοινωνιών της Αθήνας είναι καθήκον όλων όσων τις χρησιμοποιούν και τις χρηματοδοτούν (ουσιαστικά όλοι οι Έλληνες) και δεν πρέπει να γίνεται υπό τον φόβο νομικών κυρώσεων.

Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολίτες πρέπει άμεσα να πάρουν θέση.

Η αλληλεγγύη του athenstransport προς το blog City Bus Drivers και σε καθέ έναν και μία που ασκεί κριτική σχετικά με τις συγκοινωνίες της Αθήνας είναι δεδομένη.