Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Πρωτόκολλο συνεργασίας του ΟΑΣΑ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εμπ)



Πρωτόκολλο συνεργασίας του ΟΑΣΑ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εμπ) με αντικείμενο τη διερεύνηση δυνατοτήτων επαναχρησιμοποίησης κτιριακών αποθεμάτων ιδιοκτησίας του ομίλου για τη στέγαση των υπηρεσιών του


Πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του ΟΑΣΑ και του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το πρωτόκολλο συνεργασίας από πλευράς ΟΑΣΑ υπέγραψε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Τάσος Ταστάνης και από πλευράς ΕΜΠ ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Νίκος Μπελαβίλας.

Αντικείμενο της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων τεχνικής και επιστημονικής στήριξης όσον αφορά την επαναχρησιμοποίηση κτιρίων ιδιοκτησίας του Ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ) που θα κριθούν κατάλληλα για την εξυπηρέτηση της στέγασης των υπηρεσιών του Ομίλου.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τ. Ταστάνης «θεωρούμε μεγάλη τιμή για τον Οργανισμό μας τη συνεργασία αυτή με το ΕΜΠ που είναι ένα από τα σπουδαιότερα δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας με διεθνή αναγνώριση. Πιστεύουμε ότι η υπογραφή αυτού του πρωτοκόλλου, πέρα από τα αναμενόμενα πρακτικά αποτελέσματα που θα επιφέρει, θα είναι προάγγελος μια ευρύτερης παραγωγικής κοινής δράσης που θα οδηγήσει και στην καταξίωση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας».