Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Στο διάδρομο των γραφείων η αιμοδοσία του Συνδικάτου στο Α/Σ της Ανθούσας



Με προβλήματα δίχως προηγούμενο ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Συνδικάτου στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας καθώς δεν δόθηκε αίθουσα από την διοίκηση για την διαδικασία.


Παρόλο που το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ επανειλημμένως είχε ζητήσει αίθουσα από τον Διευθυντή του αμαξοστασίου για την προγραμματισμένη αιμοδοσία η διεύθυνση δεν φρόντισε να ικανοποιήσει τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα η αιμοδοσία να πραγματοποιηθεί στο διάδρομο των γραφείων του πρώτου ορόφου με πρωτοβουλία το συνδικαλιστή Παναγιώτη Στάθη καθώς δεν μπορούσε να ακυρωθεί η διαδικασία διότι είχε προσέλθει η κινητή μονάδα αλλά και οι εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε επιβάρυνση της καθημερινότητάς τους.

Το αμαξοστάσιο της Ανθούσας είναι ένα αμαξοστάσιο πρότυπο που έχει πάνω από 6 - 7 αίθουσες και θα μπορούσε να γίνει η αιμοδοσία των εργαζομένων όπως αρμόζει σε μία πολιτισμένη χώρα.

Οι οδηγοί αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄κατηγορίας ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στους υπόλοιπους εργαζόμενους που δούλευαν εκείνη τη στιγμή εντός των γραφείων λόγω της οχλαγωγίας από τους παρευρισκόμενους οδηγούς εν αναμονή που περίμεναν όρθιοι στους διαδρόμους καθώς δεν υπήρχαν ούτε καρέκλες ώστε να είναι ξεκούραστος ο αιμοδότης πριν την αιμοληψία αλλά και μετά για να καθίσει να πιει τον χυμό του.

Παρόμοια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο αμαξοστάσιο των Α. Λιοσίων όπου η αίθουσα που δόθηκε δεν είχε κλιματισμό, που όπως όλοι γνωρίζουμε κατά την διαδικασία της αιμοδοσίας επιβαρύνεται ο οργανισμός μας πόσο μάλλον σε συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν τις ημέρες αυτές.

Εδώ πρόκειται για μία ακόμη αδιαφορία από μεριάς διοίκησης και κακομεταχείριση των εργαζομένων. 

Οι διοικήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κακομεταχείριση έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει τις πιθανότητες ο εργαζόμενος να εμφανίσει υψηλότερα επίπεδα «εργασιακής απόσυρσης» (δηλαδή ενώ προσέρχεται στην εργασία του, να μη δίνει τον καλύτερό του εαυτό).















citybusdrivers