Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Εικόνες ντροπής στα ΜΜΜ : Τρώνε - πίνουν και πετάνε τα σκουπίδια μέσα στα λεωφορεία !!!

8/8/16


Αυτές είναι οι εικόνες που βλέπουν καθημερινά οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ.

Πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια, χαρτιά, σακούλες, πασατέμπο, πεταμένα στο πάτωμα των λεωφορείων και χαρτομάντιλα σφηνωμένα στα καθίσματα και στα παράθυρα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκονται μέσα στα λεωφορεία κατά την λήξη της βάρδιας των οδηγών λεωφορείων.

Αυτή είναι η παιδεία που έχουν μερικοί επιβάτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ.

Απ ότι φαίνεται αρκετοί επιβάτες που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους, καθημερινά και προκλητικά θα λέγαμε μπαίνουν στα ΜΜΜ με τους καφέδες, αναψυκτικά και διάφορα φαγώσιμα στο χέρι, δίχως να σέβονται τους συνεπιβάτες τους και κυρίως την δημόσια αστική συγκοινωνία που τους παρέχει το κράτος.  
Φυσικά και δεν χρειάζεται να σου επιβάλει κάποιος το αυτονόητο ότι δεν μπορείς να τρως,  να πίνεις και να πετάς τα αποφάγια σου μέσα στο λεωφορείο, αυτό δείχνει ότι δεν σέβεσαι τους συμπολίτες σου και ιδίως τα μικρά παιδιά που χρησιμοποιούν και αυτά τα ΜΜΜ.


Πολλοί οδηγοί, καταγγέλλουν την προκλητική συμπεριφορά επιβατών, που σε τυχόν παρατήρηση τους για την τήρηση των κανονισμών, έχουν δεχτεί απειλές, εξύβριση και πολλές φορές επιθέσεις.


Άλλοι επίσης απαντούν ότι άργησε το λεωφορείο !!! Τώρα τι σχέση έχει αυτό με τον καφέ που κρατούν στα χέρια τους δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό τους.

Επίσης απαντήσεις όπως << θα προσέχω >> και τι να του πει κανείς όταν δεν μπορεί να καταλάβει ότι σε τυχόν απότομο φρενάρισμα θα πέσει κάποιος πάνω του και θα τον λερώσει ... φανταστείτε ο άνθρωπος να έχει ντύσει και τα καλά του και να έχει ένα σημαντικό ραντεβού ...

Πολλοί επιβάτες θεωρούν την παρατήρηση του οδηγού για την τήρηση των κανονισμών ως πρόκληση ή προσβολή και όπως τους λένε η δουλειά τους είναι να οδηγούν, ενώ κατά περίπτωση και όταν τους συμφέρει τους καλούν να πάρουν θέση! 

Δεν φτάνει που τρώνε και πίνουν εντός των λεωφορείων πετάνε και τα απορρίμματα λες και βρίσκονται στο γήπεδο!





Άλλοι πάλι τα σφηνώνουν ανάμεσα σε καθίσματα στα παράθυρα και γενικά όπου τους βολεύει ...









Φυσικά και δεν είναι όλοι οι επιβάτες το ίδιο η πλειοψηφία δείχνει σεβασμό και στο μέσο που τους μεταφέρει, αλλά και στον οδηγό. 





Όμως και αυτοί, ποτέ κανείς τους δεν παίρνει θέση όσο αναφορά την συμπεριφορά των συνεπιβατών τους, σε ένα δημόσιο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούν και οι ίδιοι, κανείς δεν κάνει παρατήρηση στον συνεπιβάτη του που πετάει τα σκουπίδια εντός των λεωφορείων και δεν δείχνουν να ενοχλούνται και καθόλου.

Στην ουσία και ποιος να ασχοληθεί αφού δεν πρόκειται να βρει άκρη αλλά και κινδυνεύει μία απλή παρατήρηση να μετατραπεί σε καυγά και να του χαλάσει την μέρα ή να καταλήξει σε κάποιο αστυνομικό τμήμα όπου φυσικά και δεν θα γίνει και τίποτα, οπότε δεν << βαριέσαι ποιος θα μπει σε αυτή τη διαδικασία >>.

Αναγκασμένοι λοιπόν η πλειοψηφία των επιβατών να συνταξιδεύει παρέα με τα απορρίμματα που πετάνε οι συνεπιβάτες τους!



Ο οδηγός πάλι είναι ανέφικτο να δει τον καθένα που λίγο πριν κατέβει έχει "ξεχάσει" να πάρει μαζί του το πλαστικό ποτηράκι από τον καφέ, το νερό ή το αναψυκτικό που ήπιε, είναι αδύνατο να μπορέσει ο οδηγός να ελέγξει τι κάνει ο κάθε επιβάτης σε ένα λεωφορείο 18 μέτρων!


Όπως διαπιστώσαμε αυτά γίνονται κυρίως από νεαρές ηλικίες και σε γραμμές όπου εκτελούνται δρομολόγια προς τις παραλίες!

Από την άλλη βλέπουμε ότι ο Ο.Α.Σ.Α και Ο.ΣΥ δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια ώστε να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα και ουσιαστικά κλείνουν τα μάτια αφήνοντας τον οδηγό να " βγάλει το φίδι από την τρύπα "  ... ο χάρτης υποχρεώσεων επιβατών αναρτήθηκε απλά στο διαδίκτυο και καμία προσπάθεια δεν έγινε να μοιραστεί στους επιβάτες είτε να αναρτηθεί εντός των λεωφορείων!  

Επίσημες προτάσεις προς τον Ο.Α.Σ.Α είχαν γίνει παλιότερα από οδηγούς ώστε με ηχητικά μηνύματα εντός των λεωφορείων να ακούγονται καθημερινά κάποιες από τις υποχρεώσεις των επιβατών ώστε σταδιακά να φύγει αυτή η νοοτροπία του τρώω - πίνω και πετάω και τα σκουπίδια ... 

Καθόλου περίεργο δεν θα μας φανεί αν στο μέλλον ακούσουμε μερικά μηνύματα μέσω τηλεματικής αλλά όχι για τους επιβάτες αλλά αυτά που θα αφορούν τις υποχρεώσεις των οδηγών!


       

Σιγά τώρα μία δημόσια υπηρεσία μην ανοίξει ΄΄ παραθυράκι ΄΄ ώστε να έρθει αντιμέτωπη με τον πολίτη, << μια χαρά τα φορτώνουν όλα στους οδηγούς  ... >>


Citybusdrivers