Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την Η/Μ Ακτινοβολία στα Λεωφορεία λόγω Τηλεματικής




Αρνητικά σχόλια από επιβάτες προκάλεσε η είδηση ότι οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν πονοκεφάλους από την τηλεματική. 

Όταν το θέμα δεν το προβάλεις στην σωστή εκδοχή, φυσικά και τα σχόλια δεν θα είναι θετικά για έναν ΄΄ δημόσιο υπάλληλο ΄΄. Άσχετα εάν υπάρχει ακτινοβολία η όχι, η κάθε εταιρία είτε ιδιωτική είτε δημόσια θα πρέπει να τηρεί τον νόμο για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΟΣΥ θα έπρεπε πριν ξεκινήσει την εγκατάσταση της τηλεματικής να γνώριζε όλα τα στοιχεία αναφορικά με τις παραμέτρους Υγείας και Ασφάλειας της εφαρμοζόμενης τεχνολογίας και της πιθανής έκθεσης σε βλαπτικούς παράγοντες όπως η Η/Μ ακτινοβολία, αλλά και να κάνει η ίδια μετρήσεις ώστε να γνωρίσει στους εργαζόμενους για το επιπλέον εξάρτημα που τοποθετήθηκε σε απόσταση μισού μέτρου πάνω από το κεφάλι τους.

Θέλουνε να μας πούνε δηλαδή ότι εάν τους έβαζε κάποιος ένα μηχάνημα όπως αυτό στην φωτογραφία και μία κεραία πάνω στο γραφείο τους, δεν θα ενδιαφερόταν καν, για το τι είναι αυτό και αν είναι ασφαλές για την υγεία τους επειδή τα χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο !

Εμείς λέμε ότι θέλουμε να γνωρίζουμε  ... πάντως σύμφωνα με τον κ. καθηγητή ότι οι πονοκέφαλοι θα είναι από τους ρύπους, το ανθυγιεινό το δικαιούμαστε.