Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Ωμή παρέμβαση Σπίρτζη στο συνδικαλιστικό κίνημα


Για αυταρχισμό και ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπιρτζη. 

Αφορμή στάθηκε η υπόδειξη του υπουργού προς τα σωματεία εργαζομένων του υπουργείου σε ποια Ομοσπονδία να ανήκουν. Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «ακραία παρέμβαση, που μας πάει δεκαετίες πίσω». Προσθέτει πως η κυβέρνηση «όπως και οι προηγούμενες, φοβάται τη συλλογική, δημοκρατική και αυτοτελή δράση του συνδικαλιστικού κινήματος και επιβεβαιώνει ότι η αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές συμβαδίζουν με μέτρα αυταρχισμού, απαξίωσης, ελέγχου και χειραγώγησής του». 

Επισημαίνει, δε, ότι οι λογικές αυτές της κυβέρνησης κινούνται στο πλαίσιο της «δημιουργίας δικού της πελατειακού κράτους και ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης». 

Η ΑΔΕΔΥ προσθέτει ότι το «φαινόμενο Σπίρτζη δεν είναι το μοναδικό». Γίνεται αναφορά σε παλαιότερες δηλώσεις των κ.κ. Πολάκη και Φωτίου που τόνιζαν ότι δεν ελέγχουν το κράτος. Με τις τοποθετήσεις αυτές φαίνεται ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Δημόσια Διοίκηση είναι «λάφυρο των νικητών». 


Η ΑΔΕΔΥ καταλήγει στην ανακοίνωσή της ότι «η αλαζονεία της εξουσίας που στα κόμματα του παλαιού δικομματισμού εμπεδώθηκε σε δεκαετίες διακυβέρνησης, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρειάστηκαν μερικοί μήνες»…