Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Oδηγός λεωφορείου στο protothema.gr: Μου είπαν μάζεψε τα πράγματά σου και βγες έξω, θα το κάψουμε



«Κάθονται και παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για να σπάσουν το ακυρωτικό το οποίο πληρώνουμε εγώ και όλοι μας», λέει ένας άλλος οδηγός


«Έχει τύχει να μου πουν μάζεψε τα πράγματά σου και βγες έξω εμείς θα κάψουμε το λεωφορείο», λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr οδηγός λεωφορείου που ήταν παρών σε μία από τις επιθέσεις όπου άγνωστοι άλλοτε σπάνε τα ακυρωτικά μηχανήματα κι άλλοτε πυρπολούν τα λεωφορεία.

Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά την πρεμιέρα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων οι επιθέσεις σε λεωφορεία και τρόλει και σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Την ίδια ώρα οι οδηγοί φαίνεται να μην μπορούν να ελέγξουν αυτή την κατάσταση αφού κάθε φορά που μπαίνουν στα οχήματα για να πραγματοποιήσουν τα καθιερωμένα δρομολόγιά τους δεν γνωρίζουν αν το λεωφορείο που οδηγούν θα είναι ο επόμενος «στόχος».

«Φωνάζουμε την αστυνομία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Μπαίνουν μέσα χαλάνε τα ακυρωτικά, κολλάνε αφίσες. Δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας μέσα στο μυαλό του. Έχει τύχει να μου πουν μάζεψε τα πράγματά σου και βγες έξω εμείς θα κάψουμε το λεωφορείο», εξηγεί στο protothema.gr.

Την ίδια ώρα ένας άλλος οδηγός λεωφορείου τονίζει πως: «Κάθονται και παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για να σπάσουν το ακυρωτικό το οποίο πληρώνουμε εγώ και όλοι μας».

Όπως ο ίδιος εξηγεί: «Έχει τύχει να είμαι μέσα στο λεωφορείο και να μην μείνει ούτε ένα τζάμι, αυτοί πρέπει να ήταν οπαδοί ομάδων. Αναγκαζόμαστε και βγαίνουμε από τις γραμμές που περνάνε μέσα από τα Εξάρχεια μετά τις 5 το απόγευμα. Το κράτος ανέχεται κάποιους ανθρώπους που κατά την προσωπική μου άποψη δεν θα έπρεπε να τους ανέχεται».

Να σημειωθεί πως μόλις χθες, την Τετάρτη, 6 τρόλεϊ και 5 λεωφορεία έγιναν στόχος στην οδό Πατησίων έξω από την ΑΣΟΕΕ. Αυτή τη φορά ομάδες νεαρών ακινητοποίησαν τα οχήματα και έκαναν γκράφιτι γύρω από αυτά.

Στο ίδιο σημείο οι νεαροί έβαψαν και 5 λεωφορεία που εκτελούσαν τα δρομολόγια Γαλάτσι-Ζωγράφου και Κυψέλη-Μαράσλειο, ενώ σε ένα από αυτά προκάλεσαν φθορές σε τρία ακυρωτικά μηχανήματα παλιού τύπου τοποθετώντας ταινίες και κόλλες στις σχισμές τους.

Στόχος γκράφιτι έγιναν 2 τρόλεϊ το Πεδίο του Άρεως, ενώ λίγο πριν τις δέκα το βράδυ στην Πλ. Κάνιγγος, δύο άτομα μπήκαν στο λεωφορείο -της γραμμής 021- που  πραγματοποιεί τη διαδρομή Γκύζη - Πλατεία Κάνιγγος και προκάλεσαν φθορές σε ένα ακυρωτικό μηχάνημα.

Στην συνέχεια στην οδό Δαβάκη στο Ίλιον, νεαροί έσπασαν νέο ακυρωτικό μηχάνημα σε λεωφορείο, ενώ στις 23:15, στην οδό Συρακουσών στο Γαλάτσι, τέσσερα άτομα μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής 054 και έσπασαν με σφυριά τρία ακυρωτικά μηχανήματα νέου τύπου.


Δείτε βίντεο: Επιθέσεις σε ΜΜΜ: Ο φόβος των οδηγών σε κάθε δρομολόγιο



ΠΗΓΗ : protothema.gr