Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ραδιοφωνική συνέντευξη του Δ/ντα Συμβούλου του ΟΑΣΑ, για τους βανδαλισμούς σε τρόλλεϋ & λεωφορεία



Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό», που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ για τους βανδαλισμούς σε τρόλλεϋ, λεωφορεία και ακυρωτικά μηχανήματα.


Ο κ. Σκουμπούρης αμφισβήτησε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές και οι βανδαλισμοί στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών έχουν αυξηθεί το ’16 και παρέθεσε στοιχεία προηγουμένων ετών, που τεκμηριώνουν το αντίθετο.

Σχετικώς με τις επιθέσεις και καταστροφές στα επικυρωτικά μηχανήματα, ο κ. Σκουμπούρης είπε ότι υπάρχουν συμφέροντα (πλαστά εισιτήρια), που βλάπτονται από την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κι επομένως είναι πιθανή η σύνδεση των βανδαλισμών με αυτά, αλλά παρέπεμψε στις αποφάσεις της δικαιοσύνης για την τεκμηρίωση των συσχετισμών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ μιλώντας για τις περιπτώσεις βανδαλισμού στα ακυρωτικά μηχανήματα, ανέφερε ότι το ’16 έχουν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη και εκδικάστηκαν υποθέσεις 5.500 πλαστών εισιτηρίων και στις αρχές του ’17 αντιστοίχως, 18 περιπτώσεις με 3.800 πλαστά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρέπει να αποσπά από την πραγματικότητα ένα τμήμα, πρέπει να την βλέπει στο σύνολό της, διότι τα γεγονότα πολλές φορές ίσως αλληλοσυνδέονται».

Ο κ. Σκουμπούρης αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για το κόστος, που προκύπτει για τον Οργανισμό και το Δημόσιο, από τους βανδαλισμούς στα επικυρωτικά, διευκρίνισε, ότι στις επιθέσεις καταστρέφεται τμήμα των επικυρωτικών μηχανημάτων (οθόνες) και όχι ολόκληρο ή η πύλη, στην οποία βρίσκεται, επομένως στον υπολογισμό δεν πρέπει να αναφέρεται το συνολικό κόστος του μηχανήματος ή της πύλης.

Επιπλέον κατέστησε σαφές, ότι την υποχρέωση επισκευής είχε για όλο το ’16 ο ανάδοχος, αλλά και αυτός τα έχει ασφαλισμένα.

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ επεσήμανε πως όταν κάποια γεγονότα και παραβατικές συμπεριφορές παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις στην δημοσιότητα, από αυτές που τους αναλογούν, τότε ενδεχομένως αυτό να λειτουργεί και ως επιπλέον κίνητρο.



Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Σκουμπούρης:



ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com