Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ανάληψη ευθύνης για την καταστροφή των ακυρωτικών μηχανημάτων στο 608 & 220 - δείτε την ανακοίνωση



Την ευθύνη για την καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων ανέλαβε μέσα από ανάρτησή στην ιστοσελίδα  «athens.indymedia», οργάνωση που υπογράφει ως «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ Συνεπιβάτες χωρίς εισιτήριο».


Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και καταστράφηκαν συνολικά 10 ακυρωτικά, 7 νέου τύπου και 3 παλιά, σε οχήματα της γραμμής 220 και 608.

Ολόκληρη η ανάρτηση ανάληψης της ευθύνης όπως δημοσίευται:


«Αυτό το διάστημα βλέπουμε να ξεδιπλώνονται οι κρατικοί σχεδιασμοί για τα ΜΜΜ. Οι μπάρες, οι ελεγκτές μαζί με τους μπάτσους στους σταθμούς, το ηλεκτρονικό εισιτήριο ακολουθούμενο με την υποχρεωτική επιβίβαση από τη μπροστινή πόρτα (ωστέ να ελέγχει ο οδηγός αν χτυπήσαμε ή όχι εισιτήριο) και η καταγραφή των χώρων και χρόνων που κινούμαστε μέσω του ονομαστικού εισιτηρίου, είναι όψεις αυτών των σχεδιασμών. Τα παραπάνω στοιχεία αυνθέτουν την ουσιαστική απαγόρευση της ελεύθερής μας μετακίνησης στην μητρόπολη φακελώνοντας παράλληλα τα προσωπικά μας δεδομένα.

Οι μετακινήσεις στη μητρόπολη είναι βασική ανάγκη, που είτε αναγκαζόμαστε να κάνουμε (όπως για να εργαστούμε) είτε προέρχονται από δικές μας επιθυμίες. Καταλαβαίνουμε ότι οι μετακινήσεις είναι από τους πιο βασικούς πυλώνες της οικονομίας από τη στιγμή που τα κέρδη των αφεντικών μας δεν μπορούν να βγούν χωρίς μετακινήσεις εργατικού δυναμικού και “καταναλωτών”.

Μέσα στην οικονομική κατάσταση που ζούμε, τα έξοδα μετακίνησης μας είναι δυσβάσταχτα, για αυτό επιλέξαμε να μπλοκάρουμε έμπρακτα τα ακυρωτικά μηχανήματα, παλιά και νέα. Την Παρασκευή 13/1 και την Τετάρτη 25/1 καταστήσαμε συνολικά 10 ακυρωτικά, 7 νέου τύπου και 3 παλιά “τελείως διακοσμητικά” σε οχήματα της γραμμής 220 και 608 αντίστοιχα. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ Συνεπιβάτες χωρίς εισιτήριο».