Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ίδρυση νέας λεωφορειακης γραμμής 122Θ Στ. Ελληνικό - Βάρκιζα για τα Σαββατοκύριακα !!!



Δείτε ολόκληρη την απόφαση :

Οδηγούν και βρίζουν ή... σερφάρουν στο κινητό!!!

<<Βρίζουν, φωνάζουν και ... «σερφάρουν» ή μιλούν στο κινητό τους την ώρα που οδηγούν! >>

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει φοβηθεί επιθετική συμπεριφορά άλλου οδηγού, ενώ το 70% πως έχει βρίσει άλλον οδηγό

Βρίζουν, φωνάζουν και ... «σερφάρουν» ή μιλούν στο κινητό τους την ώρα που οδηγούν! 
Αυτό είναι το προφίλ του Ελληνα οδηγού όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου υπεύθυνης οδήγησης για το 2016 που ανακοίνωσε χθες το Ίδρυμα Vinci Autoroutes.

Πως το λεωφορείο φροντίδας αστέγων μεταμορφώθηκε σε "Φροντίδα εν Κινήσει" [ video ]



Ένα λεωφορείο αστικών συγκοινωνιών θα ξεκινήσει σύντομα τις καθημερινές διαδρομές του σε Αθήνα προσφέροντας αγάπη, φροντίδα και καθαριότητα στους άστεγους της πόλης (φωτογραφίες)

Έτοιμο από τον όμιλο Ο.Α.Σ.Α το Λεωφορείο φροντίδας των αστέγων !!!


 << Η επισκευαστική βάση της ΟΣΥ ΑΕ και με το έργο αυτό απέδειξε το υψηλό τεχνικό επίπεδο των δημόσιων συγκοινωνιών. Η λειτουργία του λεωφορείου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου 2016. >>

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

28 Ιουνίου 2016 : Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, στάση ΝΗΣΑΚΙ - Ηλιούπολη ( video ) !!!

28 Ιουνίου 2016


Πλημμύρες, καταστροφές και πολλά προβλήματα άφησε πίσω της η ξαφνική χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Αττική. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν με μεγάλη δυσκολία ενώ σε πολλά σημεία έμειναν ακινητοποιημένα τα οχήματα για αρκετή ώρα.
Δείτε το  video επί της οδού Α. Παπανδρέου στη στάση ΝΗΣΑΚΙ στην Ηλιούπολη ... η ονομασία ίσως δεν είναι τυχαία !!! 




video: Αναγνώστης

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ακόμα να ενημερωθεί η πολυδιαφημισμένη εφαρμογή για κινητά του ΟΑΣΑ ( OASA Telematics ) !!!


Ήδη από τις 24 Ιουνίου ο ΟΑΣΑ έχει ανακοινώσει ότι από την Δευτέρα 27 / 06 / 16 Θα εφαρμοστεί το θερινό 1 πρόγραμμα δρομολογίων για λεωφορεία και τρόλεϊ !

ΚΕ.Π.Ε.Α : Θερμική καταπόνηση των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών



Για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σας υπενθυμίζουμε τις οδηγίες για 

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Νέο απεργιακό πρόγραμμα σε τρένα και προαστιακό – Πώς θα κινηθούν !!!



Σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μονιμοποιούνται 50.000 ΙΔΑΧ – 2 μοντέλα εργασίας στο Δημόσιο προτείνει ο Βερναρδάκης !!!

Την πολυπόθητη μονιμοποιήση θα πρέπει να περιμένουν οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), σύμφωνα με όσα προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.



Σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση υπουργός προτείνει την αλλαγή του Συντάγματος, προκειμένου να θεσμοθετηθούν δύο συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο: Μία εργασιακή σχέση, όπου θα περιλαμβάνονται όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι και μία για το εποχικό προσωπικό.

Όπως εξηγεί ο κ. Βερναρδάκης, «επιδιώκουμε να υπάρχει μία σχέση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνταγματική αναθεώρηση. Απαιτείται αλλαγή του άρθρου 103 του Συντάγματος και η Κυβέρνηση είναι θετική προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από αύριο 27/06/16 ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια για λεωφορεία και τρόλλεϋ !!!



Θερινά δρομολόγια για λεωφορεία και τρόλλεϋ


Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 27/6/2016 θα ισχύσει το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων στις γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ.

Οι επιβάτες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ http://telematics.oasa.gr/#main, ή να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

Τα θερινά δρομολόγια στις αφετηρίες και στα τέρματα των γραμμών θα αναρτηθούν σταδιακά εντός των επομένων ημερών

ΠΗΓΗ

ΑΠΟ ΤΟ «ΑΡΙΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ», ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ - Έτσι << εκτροχιάστηκαν >> οι αστικές συγκοινωνίες !!!



Της Μαρίας Μόσχου 

Με ... άριστα βαθμολόγησε η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών τις προμήθειες της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες για ολόκληρο το 2014.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Κανόνες υγιεινής στα Μ.Μ.Μ (Επιβατών) στεριάς, θάλασσας και αέρα από το Υπ. Υγείας ( Εγκύκλιος )



ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 
 Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ



ΘΕΜΑ: «Κανόνες υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Επιβατών) στεριάς, θάλασσας και αέρα»

Η Υπηρεσία μας θεωρεί επιτακτική ανάγκη την υπενθύμιση τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα και με τις ανωτέρω (α) & (β) σχετικές Υγειονομικές Διατάξεις, με σκοπό την προστασία της Ατομικής Υγείας τόσο των επιβατών όσο και των εργαζομένων σε αυτά, και κατ’ επέκταση τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα:

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Συνέχεια στη διαμάχη Σπίρτζη με συνδικαλιστές του Ο.Α.Σ.Α δίνει ο Απ. Ραυτόπουλος - Πρόεδρος των τεχνικών & Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α - Ο.ΣΥ !!!



Ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών της ΟΣΥ υποστηρίζει πως προωθείται η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών και πως η κυβέρνηση ζημιώνει τον ΟΑΣΑ καθώς προχωρά σε κοινωνικές παροχές χωρίς να προβλέπει αποζημίωση του οργανισμού. Τι λέει για τις "πλασματικές υπερωρίες".

Ανακοίνωση προς τους συναδέλφους για δρομολόγια λεωφορείων προς τις παραλίες - Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α !!!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Καθαρίστριες λεωφορείων της Αθήνας : Τώρα κινδυνεύουμε με απόλυση !!!

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα, ΣΕΡΚΑ, το οποίο ίδρυσαν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στα λεωφορεία της Αθήνας (ΟΣΥ – Οδικές Συγκοινωνίες στην Αθήνα).


Οι καθαρίστριες δίνουν τώρα τη μάχη ενάντια στην απόλυσή τους αφού κατάφεραν να κερδίσουν περίπου το 80% των όσων τους χρωστούσε ο εργολάβος.

Η άθλια, στην πραγματικότητα απάνθρωπη, στάση και συμπεριφορά της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκησης της ΟΣΥ, απλά δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΡΚΑ.

Σιωπή Σπίρτζη για τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών στις συγκοινωνίες !!!



Ούτε λέξη δεν έχει βγάλει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χ. Σπίρτζης για τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων και βανδαλισμών από αντιεξουσιαστές με στόχο τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη 23/06/16 σε Αθήνα και Καλλιθέα !!!




Λόγω της διεξαγωγής του νυκτερινού αγώνα δρόμου «SNF Run - Τρέχοντας προς το μέλλον», αύριο (Πέμπτη 23 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 20:00 έως την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, στις εξής λεωφόρους και οδούς των Δήμων Αθηναίων και Καλλιθέας: 

- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Φουντώνει η κόντρα Σπίρτζη - Ραυτόπουλου για τα ΜΜΜ !!!



Ο αριθμός των λεωφορείων και τρόλεϊ που κυκλοφορούν καθημερινά έχει πλέον περιοριστεί κοντά στο ένα τρίτο του στόλου της ΟΣΥ, που αποτελείται από 2.152 λεωφορεία και περίπου 450 τρόλεϊ. Η διαμάχη Σπίρτζη -Ραυτόπουλου.

Τοποθέτηση Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ για τη συνάντηση στο Υπ. Εργασίας με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό !!!





  





                                                                                            Αθήνα, 22 Ιουνίου 2016

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

σχετικά με τη συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς, υλοποιώντας κατά γράμμα τις εντολές των Θεσμών, συνομολόγησε, προσυπέγραψε και συμφώνησε στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση και των τελευταίων εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων, την πλήρη αποδυνάμωση της Συλλογικής Αυτονομίας και Προστασίας.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων –διορισμένη από το Υπουργείο Εργασίας κατ' εφαρμογή της συμφωνίας– ενώ είναι βέβαιο ότι γνωρίζει τα σημεία απορρύθμισης της εγχώριας αγοράς εργασίας καλεί τους κοινωνικούς συνομιλητές (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ) σε διάλογο για τη διαμόρφωση του τελικού της πορίσματος στα ζητήματα που αφορούν:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Σπύρος Ρεβυθης: Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - 21/06/16 !!!




Δείτε στην πράξη πως δημιουργούνται οι καθυστερήσεις των λεωφορείων ! Φυσικά ενδεικτικά στο αγαπημένο μας 237 !!!


Σε προηγούμενο δημοσίευμα ΕΔΩ είχαμε αναδείξει που οφείλονται οι καθυστερήσεις των δρομολογίων και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει χρόνος διαδρομής στις γραμμές ώστε να γίνουν αξιόπιστα τα δρομολόγια.

Εξοργιστικές δηλώσεις Δ/ντα Συμβούλου Ο.Α.Σ.Α κ. Σκουμπούρη, για τον ρόλο του Ο.Α.Σ.Α

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Εξοργιστικές -είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει στην περίπτωση- δηλώσεις του Δ/ντα Συμβούλου του ΟΑΣΑ κ. Σκουμπούρη,  στην "Καθημερινή", δείτε  ΕΔΩ .



Το ποτήρι ξεχείλισε...

Θα έπρεπε ήδη τα σωματεία της Ο.ΣΥ., να έχουν ζητήσει την παραίτηση, του εν λόγω κυρίου, που προφανώς ακόμα δεν έχει καταλάβει, ότι ο ρόλος του στον Ο.Α.Σ.Α, δεν είναι να κάνει δηλώσεις και να κάθεται στην καρεκλίτσα του και να εισπράττει τον παχυλό μισθό του.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τα “δρομολόγια του τρόμου” γύρω από το Πολυτεχνείο – Μεγάλες παρακάμψεις κάνουν λεωφορεία και τρόλεϊ για να μην... καούν – video !!!

Δρομολόγια του “τρόμου”, χαρακτηρίζουν οι οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ, όσα περνούν μπροστά από το Πολυτεχνείο στην Πατησίων, αντιμετωπίζοντας πολλές φορές το ίδιο πρόβλημα.


Το πρόβλημα δεν είναι άλλο από τους κουκουλοφόρους που αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα έχουν κάψει οχήματα, αφού πρώτα κατέβασαν από μέσα επιβάτες και οδηγούς. “Είναι επικίνδυνο, μπορεί να πάρει φωτιά κάποιος, να μην βγει, να κοιμάται, να μην τον δει, ο,τιδήποτε. Θέλει πολύ προσοχή. Θα γίνει κακό μια μέρα.” λέει οδηγός λεωφορείου στην κάμερα του MEGA.

Μετατάξεις-εξπρές και αναγνώριση προϋπηρεσίας !!!



Μετακινήσεις-εξπρές στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση με τον νέο νόμο για την κινητικότητα που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιουνίου.



Σύμφωνα με πληροφορίες του «Eθνους της Κυριακής», η νέα διαδικασία των μετατάξεων και αποσπάσεων θα αλλάξει την εικόνα του Δημοσίου αφού θα είναι τάχιστη.
Υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνεται σε 4 μήνες το αργότερο με την τοποθέτηση του υπαλλήλου και θα πραγματοποιείται με δύο υπογραφές (φορέας υποδοχής και φορέας προέλευσης) και μία διοικητική πράξη, δηλαδή μία Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οδηγός του ΟΑΣΑ απαίτησε από ηλικιωμένο επιβάτη να κατέβει από το λεωφορείο γιατί φορούσε ξεκούμπωτο πουκάμισο !!!

Μαριαλένα Περπιράκη

Οδηγός αστικού λεωφορείου ζήτησε από ηλικιωμένο άνδρα να κατέβει από το μέσο μεταφοράς επειδή είχε ξεκούμπωτο πουκάμισο, σύμφωνα με μαρτυρία της HuffPost Greece.


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Έρχονται 996 προσλήψεις μονίμων σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ και ΟΑΣΑ - 17/06/16 !!!


Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε μετρό τραμ, ΗΣΑΠ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ προωθεί το υπουργείο Υποδομών σύμφωνα με τον υπουργό κ. Σπίρτζη. Συνολικά οι προσλήψεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα θα αφορούν στο σύνολο 996 


Ειδικότερα σύμφωνα με προαναγγελία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών η ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός), προωθεί την πρόσληψη 130 οδηγών και 170 τεχνιτών. Στο υπουργείο καταβάλλουν προσπάθεια για ένταξη νέου στόλου οχημάτων στο ΕΣΠΑ, με βάση μελέτη που εκπονήθηκε από τη διοίκηση της ΟΣΥ.  Παράλληλα στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΑ (λεωφορεία και τρόλεϊ) πέρασε ρητά η πρόβλεψη προσλήψεων σε κρίσιμες ειδικότητες και προωθεί 495 προσλήψεις νέων οδηγών και 201 τεχνιτών. 

Παράνομα τοποθετημένα στην συντριπτική πλειοψηφία τα στέγαστρα στις στάσεις του Ο.Α.Σ.Α !!!




Στις 24/11/15 με έγγραφο, ενημερώσαμε τον Ο.Α.Σ.Α ότι συγκεκριμένα στέγαστρα είναι επικίνδυνα τοποθετημένα διότι η πλαϊνή πλευρά καταλαμβάνει ολόκληρο το πεζοδρόμιο και αναγκάζει το επιβατικό κοινό να βαδίζει επί του οδοστρώματος.

Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: Λύση, εδώ και τώρα, για την ασφαλή μετακίνηση επιβατών και οχημάτων μπροστά από το Πολυτεχνείο






Με ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διέλευσης των οχημάτων μπροστά από το Πολυτεχνείο, ώστε να διαφυλαχθεί η ασφαλής μετακίνηση του επιβατικού κοινού, καθώς και η Δημόσια περιουσία. 

Δείτε όλη την ανακοίνωση:

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

"ΣΤΑ.ΣΥ." ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ...

Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων 16/06/16 video !!!



Χρήστος Χατζησπύρου16/06/2016


Τρόμος για τους οδηγούς των οχημάτων και για τους 15 επιβάτες του λεωφορείου - Πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ μέσα από το Πολυτεχνείο - Άνοιξε το ρεύμα καθόδου της Πατησίων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, προερχόμενη από την πλατεία Εξαρχείων, πυρπόλησε ένα λεωφορείο, ένα τρόλεϊ και αφού έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων μπήκε στο Πολυτεχνείο όταν άρχισαν να αναπτύσσονται διμοιρίες των ΜΑΤ για να σταματήσουν τους βανδαλισμούς.

Τα οχήματα εκτελούσαν κανονικά το δρομολόγιο επί της Πατησίων με τους κουκουλοφόρους να αναγκάζουν τους οδηγούς του λεωφορείου και του τρόλεϊ αλλά και τους 15 επιβάτες του λεωφορείου να κατέβουν.

Στη συνέχεια μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου οι αναρχικοί άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

O Ηλίας Μανιατάκης στην εκπομπή Χώρα Εν Καμίνω στο Contra Channel - video !!!



Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Τραμ Ηλίας Μανιατάκης μιλάει για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου Χώρα Εν Καμίνω στο Contra Channel

Πρόσκληση προς τους Εργαζομένους στις Αστικές Συγκοινωνίες για απόσπαση στον ΟΑΣΑ




Καλούνται οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. ΑΕ, ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ), όλων των ειδικοτήτων, να δηλώσουν συμμετοχή, για απόσπαση στον ΟΑΣΑ προκειμένου να στελεχώσουν την Υπηρεσία Ελέγχου Κομίστρου. Η απόσπαση θα πραγματοποιηθεί μετά από σύμφωνη γνώμη των εταιρειών και εφόσον δεν δημιουργείται λειτουργικό πρόβλημα.

Η λήξη της περιόδου κατάθεσης αιτήσεων στις υπηρεσίες προσωπικού των Φορέων, ορίζεται η 24η Ιουνίου 2016.


Από τον ΟΑΣΑ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Αποτυχημένος ο πρώτος χρόνος του Χρ. Σπίρτζη στις συγκοινωνίες, ζημιές 116 εκατ. στον ΟΑΣΑ !!!


Αποτυχημένος κρίνεται ο πρώτος χρόνος της υπουργίας Χρ. Σπίρτζη στις αστικές συγκοινωνίες.


Ο όμιλος ΟΑΣΑ (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ) γνώρισε πέρσι, τόσο μείωση του κύκλου εργασιών, όσο και διεύρυνση ζημιών, όπως φανερώνει ο δημοσιευμένος ισολογισμός.

ΣΕΛΜΑ : Δελτίο τύπου για αλλαγή ημέρας των κινητοποιήσεων!!!


Την Πέμπτη 16/06 αντί για Παρασκευή 17/06 θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας των εργαζομένων στην ΣΤΑ.ΣΥ


Παιδικές κατασκηνώσεις Ο.ΣΥ 2016 !!!




  





Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 140 & 201 λόγω έργων από 14-6-2016 έως και 15-7-2016 !!!

Τροποποίηση διαδρομής λεωφορειακών γραμμών 140 201 λόγω έργων στις οδούς Ηρώς Κωνσταντοπούλου και Κοτζιά στην Ηλιούπολη από 14-6-2016 έως και 15-7-2016




Γραμμή 140:

Στην κατεύθυνση προς την  Αφετηρία:

Από λεωφόρο Κοτζιά, δεξιά Αγ. Νικολάου, αριστερά λεωφόρο Μαρ. Αντύπα, πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

Από πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, δεξιά Ηρώς Κωνσταντοπούλου, αριστερά λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, δεξιά λεωφόρο Κυπρίων Ηρώων, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Γραμμή 201:

Στην κατεύθυνση προς την  Αφετηρία:

Από λεωφόρο Κοτζιά, δεξιά Αγ. Νικολάου, αριστερά λεωφόρο Μαρ. Αντύπα, πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, αριστερά Ηρώς Κωνσταντοπούλου, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:

Από τη λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, αριστερά λεωφόρο Κοτζιά, δεξιά Αγ. Νικολάου, δεξιά λεωφόρο Μαρ. Αντύπα, αριστερά λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου, συνέχεια η εγκεκριμένη διαδρομή.


Δείτε τον χάρτη της περιοχής ΕΔΩ


"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ" ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΚΟΥΛΟΣ...


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ...





"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO" Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ" 
Με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΚΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ : Για τις Εξελιξεις στις Αστικες Συγκοινωνιες …!!!


"ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO"

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Απαιτούν ατομικές συμβάσεις στο Δημόσιο !!!



Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Ραγδαίες αλλαγές σε ενέργεια, ΔΕΗ, επιχειρήσεις του Δημοσίου, αλλά και στον χάρτη των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα έρχονται το φθινόπωρο, στην πιο δύσκολη ίσως αξιολόγηση μέχρι στιγμής, η οποία θα φέρει την κυβέρνηση αντιμέτωπη με παραδοσιακά άκαμπτες κοινωνικές ομάδες.

Επιστροφή στις συλλογικές συμβάσεις – Το σχέδιο Βερναρδάκη !!!

Tην επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με στόχο την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.



Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο αναπλ. υπουργός Χρ. Βερναρδάκης προετοιμάζει σχέδιο νόμου που θα επανεκκινεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στον δημόσιο τομέα, «κίνηση» που αναμένεται να επηρεάσει 400.000 εργαζόμενους.

Απολύσεις: Ο ισχύων νόμος, τα δεδομένα και οι πιέσεις των δανειστών !!!

Τα πάνω κάτω έρχονται πριν την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, καθώς οι δανειστές φροντίζουν να "ανοίξουν" την ατζέντα, προκαταλαμβάνοντας τις συζητήσεις και βάζοντας στο τραπέζι την απελευθέρωση των απολύσεων.


Την περασμένη εβδομάδα αίσθηση έχει προκαλέσει η γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ο οποίος αποφαίνεται ότι η διοικητική έγκριση των απολύσεων, που ισχύει στην Ελλάδα, δεν είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο. Ουσιαστικά ο ανώτατος κοινοτικός παράγων ζητεί απελευθέρωση των απολύσεων για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή βρίσκονται σε υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης. Ουσιαστικά ζητεί άμεση κατάργηση της πρόβλεψης της ελληνικής νομοθεσίας ακόμα και των τυπικών προϋποθέσεων για έγκριση των ομαδικών απολύσεων από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας!

Πόρισμα-«φωτιά» για την απάτη στο Μετρό - 15 υπάλληλοι κατέστρεψαν αρχεία εισιτηρίων και καρτών !!!


Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από 4 ειδικούς επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από καταγγελία στο γραφείο της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου για κύκλωμα υπαλλήλων στο ΜΕΤΡΟ της Αθήνας οι οποίοι είχαν αναλάβει την είσπραξη και απόδοση χρηματικών ποσών που προέρχονταν από τη διάθεση εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.



Η καταγγελία έκανε λόγο για απόκρυψη μεγάλου μέρους εισιτηρίων και καρτών με σκοπό την υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από το κύκλωμα των υπαλλήλων. Οι επιθεωρητές έκαναν επιτόπιο έλεγχο στον τομέα καταμέτρησης του σταθμού της"Εθνικής Αμυνας" όπου ζήτησαν τα αρχεία - βιβλία διακίνησης εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών.για τα έτη 2014-2015. Ομως τα περισσότερα αρχεία, μετά από εντολή επόπτη και υπαλλήλου στους υπολοίπους συναδέλφους τους, είχαν γίνει "καπνός".

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Που οφείλονται οι καθυστερήσεις δρομολογίων?


Ενδεικτικά η λεωφοριακη γραμμή 237 Στ. Δάφνης - Άνω Ηλιούπολη Σάββατο βράδυ !!!


Η βάρδια ξεκινάει 16:45 από Δάφνη και τελειώνει 00:45 στο αμαξοστάσιο. Τα δρομολόγια είναι 9 από Δάφνη και 8 από Άνω Ηλιούπολη σύνολο 17 - περίπου 120 χιλιόμετρα!!! Να σημειώσουμε ότι και η άλλη βάρδια είναι ακριβώς το ίδιο !!!

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Έκτακτοι διαχειριστικοί έλεγχοι για όλες τις εταιρείες του ΟΑΣΑ




Στο μικροσκόπιο διαδικασίες προμηθειών και τήρησης αποθεμάτων

Στο μικροσκόπιο του ΟΑΣΑ μπαίνουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμηθειών και τήρησης αποθεμάτων παρελθόντων οικονομικών χρήσεων για όλες τις εταιρείες του Ομίλου, δηλαδή και τις δυο θυγατρικές ΟΣΥ ΑΕ και ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Δελτίο τύπου Ε.Κ.Α : Το Νέο Προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.


Στη συνεδρίαση, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, για συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη στο 29ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, οι θέσεις του νέου Προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής έχουν ως εξής :


Γ.Σ.Ε.Ε: Τα ψέματα για τις ομαδικές απολύσεις πρέπει να σταματήσουν !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10.6.2016
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ


Σε σχέση με το προδικαστικό ερώτημα που έχει υποβάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) για τη συμβατότητα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία της τελικής έγκρισης ή απόρριψης αιτήματος ομαδικών απολύσεων από τον Υπουργό Εργασίας, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η υπόθεση είναι ακόμα εκκρεμής, καθώς στη δημοσιότητα δόθηκαν οι Προτάσεις του Εισαγγελέα του Δικαστηρίου.