Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Κινδυνεύουν με λουκέτο οι αστικές συγκοινωνίες ???



Τα ταμεία των δύο εταιριών αστικής συγκοινωνίας , ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, είναι άδεια. 

Την ίδια στιγμή, οι Θεσμοί πιέζουν για περαιτέρω μείωση της επιδότησης και ζητούν άμεση αναδιάρθρωση, καθώς και ένταξη των συγκοινωνιών στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να σταματήσουν να γεννούν υπέρογκα ελλείμματα.

Η ΟΣΥ έχει μειώσει ήδη τα δρομολόγια που εκτελεί όπως προκύπτει από τα κυκλοφορούντα λεωφορεία και τις βάρδιες των εργαζομένων στο 50%.
Οι διοικήσεις προβλέπουν ότι η αρνητική πορεία θα συνεχιστεί μέχρι το 2017.

Οχηματοχιλιόμετρα
Το 2010 τα λεωφορεία διένυσαν 121 εκατομμύρια οχηματοχιλιόμετρα
Το 2016 διένυσαν μόλις 75 εκατομμύρια οχηματοχιλιόμετρα

Λεωφορειακές Γραμμές
Το 2013 είχαμε 325 λεωφορειακές γραμμές
Το 2016 έχουμε 250 λεωφορειακές γραμές
Και οι γραμμές των τρόλεϊ, από 25 έγιναν 18.

Δρομολόγια Λεωφορείων
Το 2015 εκτελέστηκαν 3.308.348 δρομολόγια λεωφορείων
Το 2015-2016, τα δρομολόγια μειώθηκαν κατά μισό εκατομμύριο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ενεργά Λεωφορεία και τρόλεϊ 2016
938 λεωφορεία είναι σε θέση να εκτελούν δρομολόγια και 162 τρόλεϊ

Μάλιστα, πολλές φορές οι οδηγοί περιμένουν να ξεκινήσουν τη βάρδιά τους, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο για να οδηγήσουν...

Μετά από την αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενδιαφέρον για την είσοδο στην αγορά των αστικών συγκοινωνιών, έχει εκφράσει επίσημα η ηγεσία των Ιταλικών Σιδηρόδρομων, Ferrovie Dello Stato Italiane (FS), με την κυβέρνηση όμως να έχει ήδη δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το 2016 αναμένεται να είναι μία από τις χειρότερες χρονιές για τις συγκοινωνιακές εταιρίες παρά τις προβλέψεις του υπουργείου Υποδομών για συνολικές ζημιές μειωμένες σε σχέση με τον προϋπολογισμό που είχε συνταχθεί από τον ΟΑΣΑ και προέβλεπε ζημιές προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων περίπου 77 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών»

«για το 2016, το λειτουργικό αποτέλεσμα αναμένεται μετά από αποσβέσεις και για τις δυο εταιρίες, να ξεπεράσει τα 150 εκατ. Ευρώ μιας και μόνο για την ΣΤΑΣΥ που είναι και η πιο κερδοφόρος εταιρεία φτάνει περίπου 80 εκατ. Ευρώ.
Η αρνητική πορεία για την ΣΤΑΣΥ αναμένεται να συνεχιστεί και το 2017 μιας και η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται το μετρό, το τραμ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο ενέκρινε προϋπολογισμό του 2017 σύμφωνα με τον οποίο το συσσωρευμένο έλλειμμα θα ξεπεράσει τα 60 εκατ. Ευρώ.»

Λεωφορεία Φάντασμα προορίζονται για ανταλλακτικά
Μονόδρομος για την ΟΣΥ να παραλάβει τα 404 λεωφορεία παρότι είναι πλήρως παροπλισμένα. Κι αυτό, γιατί η εταιρία μπορεί να πάρει τα ανταλλακτικά, που είναι βέβαια υπερτιμημένα, αλλά θα δώσουν μία ανάσα στα λεωφορεία που δεν κυκλοφορούν λόγω βλάβης.

Κατεστραμμένα τα ηλεκτρονικά συστήματα πριν καν λειτουργήσουν

Τα συστήματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου φαίνεται πως θα αργήσουν να συνεισφέρουν αφού το βράδυ τοποθετούνται και το πρωί βρίσκονται βανδαλισμένα, πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία τους!