Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Δείτε γελοία αναφορά που έκανε επιβάτης σε οδηγό της Ο.ΣΥ !

Άλλη μία γελοία αναφορά στάλθηκε σε οδηγό της Ο.ΣΥ !  Η επιβάτης προσβλήθηκε από την σωστή παρατήρηση που της έκανε ο οδηγός και θεώρησε σωστό να του κάνει αναφορά ώστε να τιμωρηθεί !


Φυσικά και δεν είναι η μόνη που δεν γνωρίζει τις υποχρεώσεις της ως επιβάτης στα ΜΜΜ.

Απ΄ ότι φαίνεται όμως τις υποχρεώσεις των επιβατών θα πρέπει να τις μάθουν και πολλοί άλλοι οι οποίοι ότι στέλνει ο επιβάτης σπεύδουν να στείλουν κλήση σε απολογία στους εργαζόμενους ...


Όπως βλέπουμε και η Ο.ΣΥ καλεί τον εργαζόμενο να εξηγήσει τι συνέβη αντί να καλέσει την καταγγέλλουσα να τεκμηριώσει το παράπονό της  ...


Δηλαδή κατά την Ο.ΣΥ και ΟΑΣΑ μπορεί να μιλάει κάποιος στο τηλέφωνο κατά τρόπο που 
ενοχλεί ? Είναι και αυτό ένα ερώτημα ...

Σύμφωνα με τους κανόνες μεταφοράς και ασφάλειας επιβατών οι επιβάτες θα πρέπει να μην χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μέσα αναπαραγωγής ήχου και εικόνας κατά τρόπο που ενοχλεί και να μην παρεμποδίζουν το προσωπικό των συγκοινωνιακών φορέων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους !

Όταν βέβαια δεν καταλαβαίνει κανείς από μόνος του ότι δεν πρέπει να μιλάει στο τηλέφωνο κατά τρόπο που ενοχλεί είτε τον οδηγό είτε τους συνεπιβάτες του ότι και να πει κανείς θα είναι άχρηστο !

Όπως βλέπετε στην καταγγελία της δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο οδηγός χρησιμοποίησε άσεμνη ή προκλητική γλώσσα εναντίον της παρά μόνο ένα ατεκμηρίωτο παράπονο το οποίο αναφέρεται σε μία παρατήρηση όπου ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να κάνει, άσχετα αν πολλές φορές οι οδηγοί κάνουν τα στραβά μάτια όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε πολλά άλλα όπως την κατανάλωση φαγητών, ροφημάτων κτλ.

Όπως γνωρίζουμε στην ειδική φόρμα παραπόνων που έχει ενσωματώσει στο site του ο ΟΑΣΑ δεν είναι και καθόλου δύσκολο να καθίσει και να γράψει κάποιος οτιδήποτε του κατέβει καθώς δεν του κοστίζει και σε τίποτα ιδίως όταν δεν υπάρχει στα υποχρεωτικά πεδία η συμπλήρωση με τα πλήρη στοιχεία του καταγγέλλοντα ή και η ταυτοποίηση προσώπου μέσω φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας όπου πολλές υπηρεσίες χρησιμοποιούν σε καταγγελίες ηλεκτρονικής μορφής.

Ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι σε μία δημόσια υπηρεσία όπου φορολογούνται οι πολίτες για την λειτουργία της, δεν μπορεί να απασχολεί προσωπικό για τέτοιου είδους γελοίες αναφορές διότι χάνονται αρκετές εργατοώρες και καλά θα είναι να υπάρχει κάποιου είδους φιλτράρισμα από τον ΟΑΣΑ ή να μπει κάποιο παράβολο έστω και 5€ όπως όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν για κάθε είδους γραφειοκρατικής διαδικασίας.



Citybusdrivers