Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΟΑΣΑ Τ. ΤΑΣΤΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ. ΓΑΒΡΙΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΣΑ

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης συναντήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών και Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής. 


Ειδικότερα στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Αγγελική Λεβέντη και Μαρία Νερούτσου και ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνος Βασιλείου, ενώ από πλευράς ΟΑΣΑ ο Διευθυντής Συγκοινωνιακού Έργου Δημήτρης Αποστολίδης.


Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής παρουσίαση από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ της λειτουργίας των δύο μεγάλων έργων του Οργανισμού, αυτό της τηλεματικής στα λεωφορεία και τρόλεϊ που εφαρμόζεται με επιτυχία από τον Απρίλιο και αυτό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που βρίσκεται στην τελική ευθεία και η εφαρμογή του θα ξεκινήσει σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2017. Όπως τόνισε ο Τ. Ταστάνης τα δύο αυτά πρωτοποριακά έργα εκσυγχρονισμού θα αλλάξουν την εικόνα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και θα παρέχουν πολλές διευκολύνσεις στο επιβατικό κοινό.

Από την πλευρά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης και οι άλλοι εκπρόσωποι της περιφέρειας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους για στενότερη συνεργασία της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών και Συγκοινωνιών και των άλλων στελεχών της Περιφέρειας Αττικής με τον ΟΑΣΑ για την αντιμετώπιση των συγκοινωνιακών θεμάτων του Λεκανοπεδίου.

Τέλος, εκφράστηκε η βούληση και από τις δύο πλευρές για κοινή δράση, ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών και να εξευρεθούν, το συντομότερο δυνατό, οι βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα που αφορούν τις μετακινήσεις των πολιτών της πρωτεύουσας με αυτές.