Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Τελικά πάμε για το νέο έτος ~ Hλεκτρονικό εισιτήριο ανάλογο της απόστασης εφαρμόζει ο ΟΑΣΑ από τον Ιανουάριο

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΟΑΣΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΟΑΣA ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ 81η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών συμμετέχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως εκθέτης (περίπτερο 3, Stand 12) προκειμένου να ενημερώσει τους επισκέπτες της για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας και τις νέες υψηλού επιπέδου τεχνολογίες που εφαρμόζει για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου θα γίνουν στις 11 π.μ της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016.

 Ειδικότερα οι επισκέπτες του περιπτέρου των Συγκοινωνιών Αθηνών του Ομίλου (ΟΑΣΑ – ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ) θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν:


- Για το έργο της Τηλεματικής που εφαρμόζεται με επιτυχία από τον περασμένο Απρίλιο σε λεωφορεία και  τρόλεϊ και παρέχει σε πραγματικό χρόνο τη δυνατότητα ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τον ακριβή χρόνο άφιξης των οχημάτων, μέσω των τηλεματικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε χίλιες στάσεις στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, με την εφαρμογή “OASA Telematics” για τα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που παρέχεται δωρεάν, οι χρήστες τους μπορούν να πληροφορούνται 24 ώρες το 24ωρο τις αφίξεις λεωφορείων και τρόλεϊ και στις 7.500 στάσεις της Αττικής.

- Για την πορεία υλοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει από το νέο έτος. Με το έργο αυτό θα αντικατασταθούν σταδιακά τα χάρτινα εισιτήρια από την ηλεκτρονική «έξυπνη κάρτα», βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών σε όλα τα δημόσια Συγκοινωνιακά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα το έργο επιτρέπει στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτες πολιτικές κομίστρου προς όφελος των επιβατών, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τα έσοδα του Ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΣΑ έχει μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη πύλες εισόδου-εξόδου (διπλές για ΑΜΕΑ και μη ΑΜΕΑ), Αυτόματα Μηχανήματα έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) και επικυρωτικά μηχανήματα. Η επίδειξη στο χώρο θα περιλαμβάνει την έκδοση εισιτηρίου από τα ΑΜΕΚ και πέρασμα από την πύλη και άνοιγμα.


Σημειώνεται πως η Τηλεματική και το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο, τα δύο αυτά έργα εκσυγχρονισμού και στρατηγικής σημασίας τα οποία χαράζουν μια νέα εποχή στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, θα παρουσιαστούν και σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12.30 – 13.30 στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ.