Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Γάλλος αναλαμβάνει επικεφαλής στο νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων !!!



Ανώτατος Γάλλος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Ζακ Λε Παπ, αναμένεται να αναλάβει τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων που πρέπει να συστήσει η κυβέρνηση, ανέφερε την Τρίτη στέλεχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το Reuters.

Με βάση το μνημόνιο, το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων θα έχει πενταμελές εποπτικό συμβούλιο, που θα επιλέγει το διοικητικό του συμβούλιο και θα εγκρίνει τις απολύσεις ανώτατων διοικητικών στελεχών του.


Οι δανειστές προτείνουν δύο εκ των μελών του εποπτικού συμβουλίου και η κυβέρνηση τους άλλους τρεις, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα βέτο.

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση, αλλά δεν αρνήθηκε ότι ο Λε Παπ έχει επιλεγεί από τους δανειστές.

O Λε Παπ αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως γενικός επιθεωρητής οικονομικών στην περιφέρεια του Παρισιού, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμμάτεας στην Air France KLM.


Την περίοδο 2007-2011 είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν η σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ανέφερε η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: tanea.gr