Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι' αυτό που κάνουμε αλλά και γι' αυτό που δεν κάνουμε!!!



Είναι σημαντικό στην εργασία μας να θυμόμαστε ότι το επάγγελμά μας δεν είναι τόσο απλό όσο κάποιοι νομίζουν, δεν είμαστε απλά εργαζόμενοι σε κάποια επιχείρηση αλλά επαγγελματίες οδηγοί.


Αυτό σημαίνει ότι ο Κ.Ο.Κ είναι υπεράνω κάθε εντολής προϊσταμένου και αυτόν θα πρέπει να εφαρμόζουμε. 

Πολλοί είναι αυτοί που μας χαρακτηρίζουν δημόσιους υπαλλήλους και ότι απλά, γι΄ αυτούς δεν κάνουμε και τίποτα σημαντικό απλά καθόμαστε και οδηγούμε.

Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι το επάγγελμά μας έχει πολλές ιδιαιτερότητες ακόμα και σε σχέση με άλλους επαγγελματίες οδηγούς. 

Εκτός του ότι μεταφέρουμε ανθρώπους, εκτός του ότι με αυτούς τους ανθρώπους έχουμε άμεση επαφή κάνοντας τα παράπονά τους σε εμάς και πρέπει να διαχειριζόμαστε τον καθένα ξεχωριστά, έχουμε και την οδήγηση εντός της πόλης όπου λόγο της οδηγικής συμπεριφοράς που επικρατεί δεν είναι και τόσο εύκολο να εκτελέσουμε το συγκοινωνιακό έργο.

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που ειρωνεύονται το διάλειμμα ενός οδηγού, αψηφώντας είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια ότι το διάλειμμα δίνεται για την ασφάλειά του!

Εκεί που εμείς όμως θα πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη βάση 
και να είμαστε υπεύθυνοι γι΄ αυτό, είναι να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να παραβιάζει την εβδομαδιαία ανάπαυση, όπου δεν επιτρέπει να εργαζόμαστε συνεχόμενα πάνω από 6 ημέρες.

Εξίσου σημαντικό είναι και η ημερήσια ανάπαυση από 9-11 ώρες και η συνεχής οδήγηση πέραν των 4,5 ωρών.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση ατυχήματος ή δυστυχήματος (ακόμα χειρότερα) κατά τον έλεγχο της τροχαίας η παραβίαση της εβδομαδιαίας ανάπαυσης (6 ημερών), της ημερήσιας ανάπαυσης (του 11ωρου) και πέρα των 4,5 ωρών συνεχόμενης οδήγησης, θα επιφέρουν συνέπειες στον οδηγό ... όπως επίσης να μην ξεχνάμε ότι πάρα πολλές φορές οι ασφαλιστικές εταιρίες ψάχνονται ώστε να μην πληρώσουν υλικές ζημιές ή αποζημιώσεις.

Μπορείτε να διαθέσετε λίγο χρόνο στις παρακάτω ενότητες ώστε να φρεσκάρετε την μνήμη σας :





citybusdrivers