Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Παράπονα επιβατών για την γραμμή Β1 του Ο.Α.Σ.Α !!!



Πολλά είναι τα παράπονα επιβατών για την λεωφορειακή γραμμή Β1 του ΟΑΣΑ, οι οποίοι ξεσπάνε σε οδηγούς φτάνοντας ακόμα και σε σημείο να τους καταγγέλλουν ότι <<τρώνε δρομολόγια>>.

Άλλοι πάλι λένε <<καλύτερα να είναι πιο αραιά τα δρομολόγια παρά να μην το έχω καθόλου>>.

Ανέκαθεν στην συγκεκριμένη γραμμή υπήρχαν καθυστερήσεις στα δρομολόγια όπου εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα, με τα έργα που γίνονται στον Πειραιά.

Για κακή δρομολόγηση κάνουν λόγο οι οδηγοί καθώς στις περισσότερες βάρδιες μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά δίνεται σε κάθε δρομολόγιο ως χρόνος διαδρομής, ανεξάρτητα εάν είναι ώρα αιχμής ή όχι!


Από τον Απρίλιο του 2016 είδη οι εργαζόμενοι μέσω του Συνδικάτου Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α έχουν κάνει έγγραφο προς τον Ο.Α.Σ.Α και Ο.ΣΥ ( δείτε εδώ ) όπου επισημαίνουν τις καθυστερήσεις που οφείλονται στον  χρόνο διαδρομής που δίνεται για να εκτελεστούν τα δρομολόγια, όπως και να μετρηθεί εκ νέου ο χρόνος διαδρομής.

Επίσης γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ο.ΣΥ λόγω έλλειψης προσωπικού και οχημάτων αν δεν είναι εφικτό να δοθεί παραπάνω χρόνος διαδρομής, να γίνει τροποποίηση της διαδρομής στην Άνω Γλυφάδα ως εξής :

Με κατεύθυνση προς Άνω Γλυφάδα :
από Γούναρη αριστερά Λ. Κ. Αθανάτου έως τέρμα
και με κατεύθυνση προς Πειραιά :
Από τέρμα Λ. Κ. Αθανάτου δεξιά Γούναρη συνέχεια ως έχει.

Το σημείο που ζητούν οι εργαζόμενοι να κοπεί εξυπηρετείται από 2 λεωφορειακές γραμμές το 205 και το 128 αλλά και από την τοπική συγκοινωνία του δήμου.

Δεν είναι δυνατόν όταν θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις συγκοινωνίες, οι γραμμές κορμοί όπως είναι το Β1 που ενώνει Πειραιά - Άνω Γλυφάδα να κάνουν και τοπικά δρομολόγια μέσα σε στενά ιδίως όταν εξυπηρετούνται από άλλες τοπικές γραμμές.
Με την τροποποίηση αυτή θα κερδηθεί από 10 έως 20 λεπτά χρόνος διαδρομής όπου θα εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις και δεν θα είναι και εκνευριστικό για τους επιβάτες καθώς αν επιβιβαστεί κάποιος από το τέρμα θα πρέπει να κατέβει έως την Γούναρη να ξανά ανέβει στο ίδιο ύψος και να ξανά κατέβει στην Γούναρη.


Δεν μπορούμε να έχουμε γραμμή κορμό και τοπικό μαζί, οι κορμοί θα πρέπει να περνούν από κεντρικά σημεία και να τροφοδοτούνται από τα τοπικά δρομολόγια, είναι πράγματα τα οποία θα πρέπει να τα επεξεργάζονται οι αρμόδιοι για την καλυτέρευση του συγκοινωνιακού έργου.  

Δεν μπορεί παράδειγμα στο Β1 να δίνεται ο ίδιος χρόνος διαδρομής με το Α1 όταν ξεκινάνε από κοινή αφετηρία. Τα συγκεκριμένα διαχωρίζονται στο ύψος της Αλίμου  και από εκεί το Α1 έχει μία εύκολη διαδρομή έως Βούλα όπου το βοηθάει και το Α2 ( και σε αυτό μόλις φτάνει ο χρόνος ), ενώ το Β1 μέχρι να φτάσει στο τέρμα εκτός από την ανηφόρα, έχει και ένα σωρό εμπόδια. 
Όσοι γνωρίζουν την διαδρομή μπορούν να καταλάβουν !

Οι χρόνοι διαδρομής είναι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που δημιουργούνται οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια και πολλές φορές αυτά τα δρομολόγια δεν εκτελούνται με καθυστέρηση αλλά χάνονται! 

Δηλαδή <<τρώγονται>> αν το πούμε πιο λαϊκά.

Πολλοί επιβάτες δεν γνωρίζουν ότι καθυστερημένα δρομολόγια στέλνονται κενά με εντολή σταθμάρχη στην αφετηρία ή τέρμα αντίστοιχα, ώστε να προλάβει να πάρει κανονικά το επόμενο δρομολόγιο. Έτσι για 10 λεπτά παραπάνω χρόνο διαδρομής χάνονται δρομολόγια τα οποία κοστίζουν σε πετρέλαια φθορές κτλ. αλλά και η εταιρία δεν είναι αξιόπιστη όπως και ο επιβάτης περιμένει με τις ώρες στην στάση.

Οι βλάβες και η μη επάνδρωση ορισμένων βαρδιών είναι επίσης προβλήματα όπου τα υπόλοιπα δρομολόγια τροποποιούνται από τους σταθμάρχες και δεν συμβαδίζουν με το πρόγραμμα στο site του Ο.Α.Σ.Α όπου πληροφορούνται οι επιβάτες και έτσι η αξιοπιστία της εταιρίας χάνεται τελείως.

Ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και σε άλλες γραμμές όπως το 140 το οποίο με κατεύθυνση προς Γλυφάδα από την στάση δικηγορικά αντί να πάει ευθεία στην πλατεία Γλυφάδας όπου και κατεβαίνουν οι επιβάτες ( σύμφωνα με πληροφορίες οδηγών ) το στρίβουν αριστερά να περάσει από το γκολφ όπου είναι η αφετηρία όλων των τοπικών Γλυφάδας αλλά και του Α3 και καταλήγει στην πλατεία Γλυφάδας με τις καθυστερήσεις αυτής της άσκοπης διαδρομής να φτάνουν πολλές φορές στα 15 λεπτά, όταν σε ευθεία πορεία χρειάζεται μόλις 3΄.


Αδίκως φυσικά οι επιβάτες επιτίθενται στους οδηγούς καθώς για τα παραπάνω δεν ευθύνονται σε τίποτα διότι είναι απλοί υπάλληλοι οι οποίοι εκτελούν εντολές προϊσταμένων !!!


Citybusdrivers