Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ένταση στο αμαξοστάσιο Ελληνικού μεταξύ των καθαριστριών των λεωφορείων !!!

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας περίπου στις 23:00 στο αμαξοστάσιο Ελληνικού μεταξύ των καθαριστριών των λεωφορείων. 


Σύμφωνα με πληροφορίες και όσα ειπώθηκαν καθώς ήμασταν μπροστά στο συμβάν, οι καθαρίστριες έχουν χωριστεί σε δύο μέρη, σε αυτές που απεργούσαν και σε αυτές που δεν ήθελαν να απεργήσουν! Η ένταση προκλήθηκε όταν οι καθαρίστριες που ξεκίνησαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους εναντίον της LINK UP μέσω του σωματίου τους, με την στήριξη και του Συνδικαλιστή Απόστολου Κασσιμέρη, η προϊσταμένη των καθαριστριών κατήγγειλε ότι   ΄΄ τα βρήκαν ΄΄  με τον εργολάβο και  συμφώνησαν να δουλέψουν χωρίς να πληρώνονται για 6 μήνες ! 

 Το περίεργο είναι ότι ενώ ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις γιατί δεν πληρωνόταν, τώρα θέλουν να δουλέψουν χωρίς μισθό για 6 μήνες, δηλαδή περίπου έως την λήξη της σύμβασης του εργολάβου με την Ο.ΣΥ που λήγει τον Νοέμβριο του 2016 !

Για τον λόγο αυτό, το άλλο μέρος το οποίο και δεν απεργούσε, δεν δεχόταν την απόφαση αυτή καθώς όπως είπαν πάρθηκε  χωρίς να ερωτηθούν !

<< Ποιος τους είπε ότι θέλουμε να δουλέψουμε τζάμπα έλεγαν  >>

Καθώς βρέθηκαν μέλη του νέου σωματείου (Σ.Ερ.Κα) στο αμαξοστάσιο τα οποία κατηγορούνταν από άλλο μέρος ότι συμφώνησαν με τον εργολάβο, κλήθηκε η αστυνομία από εργαζόμενες που δεν δεχόταν να δουλέψουν χωρίς να πληρώνονται, αλλά και όπως είπαν δεν δικαιούνταν οι συγκεκριμένες να παρευρίσκονται εκεί διότι είχαν ρεπό!

Η αστυνομία κάνοντας μερικά δρομολόγια διότι δεν μπορούσε να πάρει περισσότερες από τρεις στο περιπολικό, πήρε κάποιες από αυτές στο τμήμα για κατάθεση.


Θα δούμε στην πορεία αν η απόφαση να μην πληρώνονται πάρθηκε ως σωματείο, για το οποίο ακούστηκαν και διάφορες καταγγελίες ότι βρέθηκαν εγγεγραμμένα μέλη ( περίπου 7 όπως μας είπαν ) τα οποία δεν το γνώριζαν όπως επίσης και αν ισχύει!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά με την υπόθεση αυτή και αν συμβαίνει αυτό πώς γίνεται ξαφνικά κάποιοι που πάλευαν και διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους με αγώνες που είχαν πάρει και μεγάλη δημοσιότητα, ξαφνικά να μην θέλουν χρήματα αλλά και να αποφασίζουν για όλους !

Ακούστηκαν πάρα πολλά από εκνευρισμένες εργαζόμενες, μπροστά σε πολλούς συναδέλφους, ιδίως για τον συνδικαλιστή που στήριζε την απεργία των καθαριστριών και όπως έλεγαν δεν παρευρίσκονταν εκεί να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη ... 

Σύμφωνα με την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα, ο εργολάβος δικαιούται να εισπράξει 142.429,45 € στις 15/07/16 και η λογική λέει ότι η LINK UP θα έχει εισπράξει το ποσό αυτό καθώς πρόκειται για απαίτηση εκκαθαρισμένη και βέβαιη που δεν εξαρτάται από όρους ή προθεσμίες.
(Η απόφαση είναι προσωρινή και η δικάσιμος έχει οριστεί στις 31/10/2016) 

Πάντως οι καθαρίστριες είχαν ζητήσει άδεια από το δικαστήριο να κατάσχουν αυτό το ποσό από την Ο.ΣΥ  αν θεωρηθεί η αξίωση της LINK UP κατά της Ο.ΣΥ μη εκκαθαρισμένη.

'Όπως μας είπαν οι καθαρίστριες ο εργολάβος τους χρωστάει ακόμα χρήματα και καλούνται τώρα να εργαστούν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο χωρίς να πληρωθούν καθώς το σωματείο ? τους  ΄΄ τα βρήκε  ΄΄ με τον εργολάβο !

Επίσης όπως μας είπαν οι καθαρίστριες φοβούνται πλέον ότι θα μείνουν απλήρωτες και θα χάσουν τα λεφτά τους καθώς πιστεύουν ότι ο εργολάβος αυτός δεν θα ξανά ανανεώσει την σύμβαση με την Ο.ΣΥ ! 

Απ΄ ότι φαίνεται όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται !

Η παραπάνω φράση  για να μην γίνονται παρεξηγήσεις βγαίνει ως συμπέρασμα καθώς το ένα μέρος  κατηγορούσε το άλλο ότι έχει κάνει κρυφές συμφωνίες.


Σημείωση: Συμπληρώσαμε εν μέρη το κείμενο έτσι ώστε να γίνεται κατανοητό ποιος είπε και τι για να γίνει ποιο διευκρινιστικό.  


CitybusdriversCitybusdrivers